torstai 15. toukokuuta 2014

Elementtinä maa - metsän jumala Tapio


Kesä lähestyy!

Ja opinnäytetyöni on valmis. VIHDOIN. Huomenna siitä jäljellä enää arviointiseminaari. Nyt on siis vihdoin aikaa pistää sitä teillekin näytille! Pohjustan hieman ensin, missä opinnäytetyössäni on kysymys ja tässä suoraan kirjallisesta osuudestani ottama esittely: 


NELJÄ ELEMENTTIÄ
Suomalaisen mytologian jumala- ja henkiolennot

"Opinnäytetyössäni valokuvaan neljä eri työtä, ja jokaiseen työhöni kuuluu kaksi muotokuvaa. Nämä neljä muotokuvaa jaan neljään eri aiheeseen, joista jokainen käsittelee yhtä elementtiä (maa, vesi, ilma ja tuli) ja siihen elementtiin liittyvää jumala- tai henkiolentoa. Kuvat tulostan julisteiksi, jossa jokaisen hahmon kuvat ovat allekkain.

Jokaisen jumala- tai henkiolennon rajaan suomalaisen mytologian sisälle ja kuvien hahmot perustuvat pääasiassa Kalevalaan. Veden jumalattarena toimii Vellamo, metsän jumalhahmona metsänjumala Tapio, ilman jumalatar on taivaan jumalatar Ilmatar ja tulen haltijaksi valitsen Kalevalan ulkopuolelta Shamaanin, sillä suomalaisesta mytologiasta ei tulelle omaa jumalhahmoa löydy. Toteutan jokaisen hahmon omalla tyylilläni sellaiseksi, kuin itse ne kuvittelisin, enkä siis liikaa lähde kopioimaan hahmojen ulkonäköä suoraan taruista."

Ensimmäisenä vuorossa siis "Maa- metsän jumala Tapio"

"Tapio on suomalainen muinainen metsän jumala tai haltija, jota on kutsuttu myös metsän kuninkaaksi. Tapiolta pyydettiin metsästysonnea, sillä hän hallitsi myös riistaa. Tapiota ja hänen perhettään ja palvelijoitaan kuvaillaan yleensä ihmishahmoiksi ja joko alastomiksi ja kauniisti pukeutuneiksi. Tapio on samaistettu myös niin läheisesti Suomeen, että toisinaan maata kutsuttiin Tapiolaksi".








Tässä teille siis ensimmäinen osa, kolme jäljellä :) Kertokaahan mielipiteitä!


Ps! Jostain syystä tää bloggeri kettuilee mulle nykyään vielä enemmän kuin aiemmin ton kuvan lisäyksen suhteen ja värit ja kontrastit tahtoo mennä ihan pieleen. Jos joku näyttää siis kummalliselta, niin älkääpä välittäkö, alkuperäinen kuva on kyllä ihan oikean värinen!

4 kommenttia:

  1. Aivan upeita kuvia! Sulla on kyllä kasvanut toi kamera käteen kiinni :)

    VastaaPoista
  2. Ompas mielenkiintoinen aihe ja hienoja kuvia, seuraavia ootellessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! Ja eiköhän ne tässä ihan pian ilmesty :)

      Poista